Valkoinen antologia ilmestynyt

Uusrahvaanomaisten miniantologioiden sarja jatkuu tällä kertaa painetun kirjan muodossa. URS – Valkoinen antologia sisältää alkuvuodesta julkaistun Mustan antologian tavoin seitsemän lyhyehköä novellia edellisen antologian myötä jo kenties tutuiksi tulleilta kirjoittajilta.

Mukana on myös yksi uusi kirjoittaja, Alpo Leppänen, ja hänen kantaaottavan humoristinen novellinsa Barbaari Verenhukka avaakin antologian. Novelli kenties hieman koettelee uusrahvaanomaisuuden rajoja, joku saattaa nähdä siinä jopa postmoderneja sävyjä, mutta joka tapauksessa se on riemukasta luettavaa ja hieno debyytti uudelta kirjoittaja.

Leppäsen jälkeen nähdään kavalkadi tutumpia kirjoittajia. Espoon renessanssinero Jussi Katajala kertoo historiallisen edeltäjänsä seikkailuista novellissa Leonardon rasia. Samuli Antilan Viheltäjä on perinteistä, jopa lovecraftilaisia sävyjä tavoittelevaa kauhua, ja Tarja Sipiläisen Pratchettin jalanjäljissä kulkeva Liekitettyä paahtoleipää taas käsittelee täydellisen paahtoleivän dilemmaa.

Myös allekirjoittanut on jälleen kerran tuppautunut mukaan, tällä kertaa novellilla Pyörätuolimummo, joka tuo lovecraftilaiset sävyt kesäiseen Helsinkiin. Kesäisissä tunnelmissa liikutaan myös Markus Harjun romanttisessa tarinassa Polku, joka joelle johtaa, ja lopuksi päästään rauhoittumaan Mixu Laurosen kirjoittaman avaruusscifinovellin Rauhallista seurassa. Ja traditionaalisesti antologiasta löytyy allekirjoittaneen uusrahvaanomainen esipuhe.

Antologian julkaisi Kustannus Hauenleuka, ja sen voi tilata täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: