Uusrahvaanomaisia tarinoita #1 ilmestynyt

Uusrahvaanomaisia tarinoita, uusrahvaanomaisen spefin virallinen pää-äänenkannattaja, on nyt nähnyt päivänvalon. Ensimmäinen numero (joka löytyy täältä) sisältää viisi novellia ja kaksi raapaletta, jatkossa otetaan mahdollisuuksien mukaan julkaisuun myös sarjakuvia – jos sellaisia siis joku tarjoaa.

Mukana on kaksi debyyttijulkaisua. Lucilla Lin -pseudonyymin novelli Pelkuri vie lukijan sisällissodan runtelemaan dystooppiseen maailmaan, ja Leena Likitalon Heikommat kutsuisivat on perinnetietoinen fantasiatarina, jossa kaikki ei kuitenkaan ole aivan sitä miltä näyttää.

URS-julkaisut eivät toki kaihda myöskään ajankohtaisia ja kantaaottavia aiheita. Tämän osoittaa Christine Thorelin Kylmät kädet, joka pureutuu vanhustenhoidon problematiikkaan. Auli Tourusen Dana taas edustaa perinteisempää scifiä ja sisältää varsin kiinnostavia ekologisia spekulaatioita.

Lehden päättävä Tero Niemen ja Anne Salmisen Rautakaviot jatkaa Nimbus ja tähdet -kirjasta sekä Portti- ja Atorox-palkituista novelleista tuttujen Nimbuksen ja Talamuksen seikkailuja – tällä kertaa karulla ja sääolojen runtelemalla mutta mineraalivaroiltaan rikkaalla planeetalla, jonka valtapolitiikan kiemuroihin päähenkilöt tahtomattaan joutuvat mukaan.

Novellien lisäksi lehdestä löytyy kaksi raapaletta (tasan sadan sanan tarinaa) Tarja Sipiläiseltä. Muukalainen ja Laulunlyömä käsittelevät uusrahvaanomaisia aiheita hieman totuttua lyhyemmässä mitassa.

Uusrahvaanomaisia tarinoita #2 ilmestyy näillä näkymin heinäkuun lopussa. Kakkosnumeron sisältö on jo pitkälti kasassa, mutta syksyllä ilmestyvään kauhuteemaiseen Uusrahvaanomaisia tarinoita #3:een kannattaa edelleen lähettää materiaalia.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Tero Kaukonen
    Huh 26, 2011 @ 13:48:10

    Hieno homma, musta antologia oli oikein mukavaa luettavaa. Laita vielä linkki lehteen, niin se löytyy vähän helpommin…

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: