Pimeyden reunalla ja muita uusrahvaanomaisia kertomuksia

URS-julkaisujen sarja jatkuu. Tällä kertaa tarjolla on tuhdimpi paketti (10 tarinaa ja kaikkiaan 210 sivua) uusrahvaanomaista spefiä Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin eli Tutka ry:n julkaisemana. Mukana on jälleen sekä paljon edellisistä julkaisuista tuttuja kirjoittajia että muutama uudempi nimi. Painopiste on fantasia- ja miekka&magia-seikkailuilla, mutta myös kauhua ja scifiä on luvassa.

Antologian potkaisee käyntiin Markus Harjun komean hyborialainen Seitsemän sisaren sali, karskien soturien selviytymistarina pohjoisilla mailla. Teemaa jatkaa Mixu Laurosen Prinsessa Sibyllan korvakorut, hurtilla huumorilla höystetty rehti pulp-veijaritarina ovelasta varkaasta ja pieleen menneestä keikasta. Modernimpaa, kenties jopa postmodernia lähestymistapaa edustaa nimimerkki Kalervo Rauta-Kalske, jonka Ritari ja velho / Pilaantuneiden tomaattien kimara leikittelee niin fantasiakliseillä kuin kirjoittajan ja lukijan välisillä suhteillakin.

Venla Lintusen Järviveli tuo fantasian nykypäivään ja lisää mukaan jopa sadunomaisia elementtejä. Tarja Sipiläisen Arana Suelon kadonneet kylät on myös askel modernimman fantasiaseikkailun suuntaan ja esittelee lukijalle Verkkomaan, jossa hilpeä sankarijoukko selvittää katoavien kylien mysteeriä. Antologian niminovelli, Jussi Katajalan Pimeyden reunalla, taas edustaa kenties puhtainta uusrahvaanomaista lajityyppiä, burroughsilaista scifielementeillä varustettua viktoriaanista fantasiaa.

Klassisia teemoja jatkaa nimimerkki Lucilla Lin, jonka novelli Pontianak, kauhutarina eripuraisista veljeksistä ja sukua vaivoavasta kirouksesta, vie lukijansa siirtomaa-ajan tunnelmiin. Samuli Antilan Juoksuhauta taas hyödyntää suomalaista perinnettä sota-ajan kummitusjutuista ja rintamalla koetuista yliluonnollisista tapahtumista. Toki myös allekirjoittanut on mukana, käsistä ryöstäytyvistä kotibileistä kertovalla cyberpunk-henkisellä hassuttelulla Konemies hankkii elämän. Ja antologian päättää Markus Koskimiehen Majakanvartija, puhdasverinen avaruusscifinovelli pienen ihmisen taistelusta suuryhtiötä vastaan.

Pimeyden reunalla -antologia julkaistaan 15.7. Turussa. Pienimuotoinen julkaisutilaisuus järjestetään ravintola Koulussa klo 20, ja seuraavina päivinä antologiaa on myynnissä Finncon-Animecon -tapahtumassa Suomen Tieteiskirjoittajien sekä Tutka ry:n pöydillä. Ne ostohaluiset, jotka eivät pääse Finnconiin, voivat tilata oman kappaleensa myös netistä Tutka ry:n kautta. (Linkki seuraa myöhemmin.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: