Uusrahvaanomaisia tarinoita #2

URS-julkaisut jatkuvat jälleen! Juuri kun Pimeyden reunalla -antologiasta on selvitty, lukijoiden iloksi ja riemuksi saapuu Uusrahvaanomaisia tarinoita -lehden kakkosnumero (lataa täältä). Kepeän kesänumeron teemaksi muodostuivat toisaalta humoristiset tarinat ja toisaalta ulkoavaruuden muukalaisten edesottamukset Maassa. Joissakin tarinoista molemmat teemat myös yhdistyvät.

Numeron avaa Seppo Kallion teologisia teemoja käsittelevä novelli Miten huijata jumalia syömään tomaattivoileipiä. Kirjoittaja nimenomaan pyysi, ettemme käyttäisi fraasia ”huumori on vaikea laji”, joten totean vain, että tässä novellissa huumori toimii. Heikki Nevalan Strigoi mort taas tarttuu aikamme muotiaiheeseen eli vampyyreihin. Varsinaista yliluonnollista romanssia tosin ei ole luvassa.

Liisa Nurron Sylttytehtaan jäljet on pulp-henkinen dekkaritarina, jossa ratkotaan epäilyttävän makkaratehtailijan mysteeriä. Kirsi Ervastin Valkoista valoa ja Juha Salmisen Terraario tarttuvat saman aiheen kääntöpuoliin – miten avaruuden muukalainen selviää ihmisten keskuuteen soluttautuneena, ja mitä taas tapahtuu ihmiselle, joka joutuu avaruusolentojen kaappaamaksi. Ja lopuksi lukija pääsee vielä tutustumaan Älyvapaavyöhykkeeseen Markus Koskimiehen novellissa, joka todistaa, ettei tulevaisuuden ihmisten elämäkään aina ole helppoa.

Seuraava URS-julkaisu onkin lehden kolmosnumero, joka ilmestyy lokakuussa ja sisältää kauhutarinoita. Jouluksi saadaan myös uusi pdf-muotoinen miniantologia, ja ensi vuodelle on toki taas suunnitteilla kaikenlaisia uusia kujeita. Ainakin lehteen on suunniteltu barbaatiteemaista numeroa, joten aiheeseen liittyviä novelleja voi alkaa kirjoittaa ja lähetellä toimitukseen jo nyt!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: