10 faktaa H.P. Lovecraftista ja hänen tuotannostaan

1. Kun H.P. Lovecraft asui New Yorkissa hänellä oli tapana istuskella taiteilijoiden suosimassa Double-R Coffee House -nimisessä kahvilassa ja hän jopa kirjoitti kahvilalle omistetun runon.

2. Tursailla on 8 lonkeroa ja kalmareilla on 10 lonkeroa, mutta missään ei kerrota montako lonkeroa Cthulhulla on.

3. Dunwichin hirviö -novellin kaupunki on luultavasti nimetty Englannissa sijaitsevan Dunwichin mukaan. Englannin Dunwich oli Itä-Anglian pääkaupunki vuoteen 917 asti. Kaupungin rappioituminen alkoi kun hyökyaalto huuhtoi suuren osan kaupungista mereen vuonna 1286. Mereen meni myös kirkko, jonka kirkonkellojen äänen saattaa paikallisten mukaan yhä kuulla meren pohjasta.

4. H.P. Lovecraft piti kissoista ja hänellä oli kävelyretkillä mukanaan kissanminttua siltä varalta, että vastaan tulisi kissoja. Ei siis ihme, että Ultharin kissat -novellissa kissantappajia odottaa kaamea loppu.

5. H.P. Lovecraftin syntymäkaupungista Providencesta ajaa noin kolmessa tunnissa Stephen Kingin syntymäkaupunkiin Portlandiin. Molemmat kaupungit sijaitsevat Uudessa-Englannissa, joka on myös useiden Lovecraftin ja Kingin kirjoittamien kauhutarinoiden tapahtumapaikka.

6. The Haunted Palace vuodelta 1963 on IMDB:n mukaan ensimmäinen Lovecraft-filmatisointi. Se perustuu Charles Dexter Wardin tapaus -romaaniin ja pääosaa esittää Vincent Price.

7. H.P. Lovecraft käytti samaa Remington-merkkistä kirjoituskonetta koko uransa ajan. Uuden ostamisen sijaan hän vain korjautti aina vanhan kirjoituskoneensa.

8. Cthulhun asuinpaikka R’lyeh sijaitsee Lovecraftin mukaan koordinaateissa 47°9′S 126°43′W eteläisellä Tyynellämerellä.

9. Metallican kappaleen The Call of Ktulu nimessä Cthulhu on kirjoitettu tarkoituksella väärin, koska Cthulhun nimen sanominen tai kirjoittaminen saattaa houkuttaa Cthulhun paikalle.

10. H.P. Lovecraft sai oman hautakiven vasta vuonna 1977, 40 vuotta kuolemansa jälkeen. Hautakivessä lukee nimen sekä syntymä- ja kuolinajan lisäksi ”I AM PROVIDENCE”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: