URS ja tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet puhuttavat tasaisin väliajoin, joten on syytä tehdä selväksi, miten asia on URS-julkaisujen kohdalla.

– Kaikissa tapauksissa (tämä sisältää novellit, kuvitukset ja muutkin mahdollisesti julkaistavat teokset) kaikki tekijänoikeudet säilyvät tekijöillä. Toki tekijöiden toivotaan noudattavan herrasmiessopimusta siitä, että URS-julkaisuun annettua teosta ei aivan saman tien julkaista muualla. Yleisesti ottaen me täällä URS-toimituksessa kuitenkin kannustamme kirjoittajia, kuvittajia ja muita tekijöitä julkaisemaan teoksiaan mahdollisimman laajalti – eli mikäli jo kertaalleen URS-lehdessä tai -antologiassa julkaistu teos löytää myöhemmin julkaisumahdollisuuden myös jostain muualtakin, niin tämähän on vain positiivista!

– Lähettäessään teoksensa URS-julkaisuun tekijä antaa oikeuden käyttää samaa teosta saman julkaisun eri formaateissa (esim. pdf-lehteen lähetetty novelli tai kuvitus julkaistaan myös saman lehden epub-versiossa). Tämä koskee vain sähköisiä ilmaisjulkaisuja. Mikäli jostakin tällaisesta julkaisusta tehdään myös painettu ja/tai maksullinen versio, tästä sovitaan tekijöiden kanssa erikseen. Samoin jos tekstejä/kuvituksia/yms. kootaan uudelleen (esim. jonkinlaiseksi ”URS-lehden parhaat palat”-antologiaksi), myös tästä sovitaan erikseen.

– Kaikki edellä mainittu koskee tietysti vain teoksia, jotka on sitovasti päätetty julkaista tietyssä lehdessä tai antologiassa. Emme varaa mitään oikeuksia sellaisiin meille lähetettyihin teoksiin, joita emme julkaise – tai joiden status on ”julkaistaan myöhemmin jossain, mutta emme vielä tiedä missä”. Emme näe syytä pantata teoksia, joilla ei sillä hetkellä ole tiedossa julkaisupaikkaa. Toki otamme ne mielellämme julkaistaviksi sitten kun sopiva lehti tai antologia löytyy, mutta mikäli tekijä sillä aikaa löytää toisen julkaisukanavan, se on jälleen vain positiivista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: