Kultakuoriainen #3

Juuri sopivasti pyhäinpäivän aattona ilmestyy nimensä Kultakuoriaiseksi vaihtaneen lehden kauhuteemainen kolmosnumero (lataa ilmaiseksi täältä). Tällä kertaa mukana onkin peräti kahdeksan hieman lyhyempää tarinaa, kauhuhan usein toimii parhaiten lyhyessä ja iskevässä muodossa.

Ensimmäisenä lukijan silmille hyökkää moneen kertaan palkitun Jussi Katajalan hyytävä Kymmenen kuvaa kuolemaan. Kaveriporukan juhannuksenvietto saa yllättävän käänteen, kun kesämökin ullakolta löytyy vanha polaroid-kamera. Petteri Hannilan Kasvit taas johdattaa lukijan puutarhanhoidon jännittävään maailmaan, ja samaa teemaa jatkaa Tarja Sipiläisen Liian syvä viilto, jossa kiireinen journalisti etsii mielenrauhaa bonsainkasvatuksen parista.

Samuli Antilan Rallikuski esittelee veteraaniurheilijan, jota menneisyys palaa vainoamaan turhankin konkreettisesti. Lasse Pourun Kotiinpaluu taas on karmaisevan hilpeä muodonmuutostarina, jossa onnettoman päähenkilön matka vie raviradalta suon syvyyksiin, ja Juha Salmen ja Petteri Hannilan yhteisnovelli Kerrostalo vailla ovia hyödyntää niin kaupunkilegendoja kuin perinteisiä kummitusjuttujakin.

Lucilla Lin jatkaa aiemmasta Pontianak-novellista tutun epäonnisen Marot’n suvun tarinaa novellissaan Kukitettu nuorukainen. Siirtomaa-ajasta on siirrytty svengaavalle 60-luvulle, mutta pahan voimat ovat edelleen suvun perijöiden kimpussa. Ja lopuksi Johannes Sohlman esittää spekulatiivisen visionsa siitä, miksi Länsimetro viivästyy.

Lehdestä löytyy myös päätoimittajan pienimuotoinen historiikki edesmenneestä Deathwriters-kirjoittajayhteisöstä. Kyseinen sivusto keskittyi ajamaan kauhukulttuurin asiaa, joten mihinpä sen muisteleminen sopisi paremmin kuin kauhunumeroon?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: