Fright Night (2011)

Viime syksynä mainostettiin Fright Nightin uusintaversiota ja Sellon Bio Rexinkin aulaan tuotiin suuri mainosplakaatti. Elokuva ei kuitenkaan koskaan tullut teatterilevitykseen ja mainosplakaatti hävisi vähin äänin. Suoraan DVD:lle päätyminen ei yleensä tiedä hyvää, joten ennakko-odotukset eivät olleet kovin suuret siinä vaiheessa elokuvaa viimein ryhdyttiin katsomaan. Fright Night yllätti ja osoittautui ihan kelvolliseksi kauhukomediaksi.

Fright Night alkaa siitä kun Las Vegasilaiseen lähiöön muuttaa uusi naapuri nimeltä Jerry (Colin Farrell). Jerryn talon ikkunat on pimennetty ja hän vaikuttaa olevan hereillä vain yöaikaan. Ei mitenkään omituista Las Vegasissa, jossa kasinot ovat auki kaiken yötä. Hetken päästä kokonaisia perheitä alkaa kadota. Lähiön asukkaat eivät aluksi kiinnitä asiaan mitään huomiota, koska kukaan ei pysy aloillaan Las Vegasissa. Nörttipiireistä suosittujen joukkoon päässyt Charleykaan (Anton Yelchin) ei liiemmin välitä naapurin touhuista ennen kuin hänen ystävänsä Ed saa Charleyn vakuuttumaan, ettei kaikki ole kohdallaan. Kun Ed katoaa, Charley joutuu taistelemaan vampyyria vastaan yksin.

Fright Night alkaa kauhuelokuvana, mutta luiskahtaa vähitellen komedian puolelle. Viimeistään siinä vaiheessa kun feikki vampyyrinmetsästäjä Peter Vincent (David Tennant nahkahousuissa) tulee mukaan kuvioihin elokuva lakkaa ottamasta itseään vakavasti. Loppupuolella lentää verta ja irtovitsejä kiitettävissä määrin. Ei tämä uusi Fright Night mikään vampyyrielokuvien klassikko ole, mutta tarjoaa kuitenkin viihdettä, jännitystä ja hupia koko rahan edestä. Lopputekstien päällä soiva letkeä versio Jay-Z:n 99 Problemsista ansaitsee myös tulla mainituksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: